Giresun Özel Eğitim Ortaokulu

Vizyon: Özel Eğitim Kurumları; öğrenciyi en az kısıtlayan ortamlarda, öğrencinin gelişim özelliklerini ve bireysel yeteneklerini merkez aldığı, kişisel farklılıklara duyarlı bireyin gelişimini sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler ile desteklendiğine inanan, aile eğitim süresince etkin katılımını sağlayan bireyin ve fikirlerinin değerli olduğu bilincinde olan, bireyi sosyal hayatta geçerliliği olan bağımsız yaşam becerileri ile donatan, Sivil Toplum Örgütleri, Akademik çevre ve gönüllü özel, tüzel kişilerle işbirliğine giderek doğrudan ve dolaylı eğitim çalışmaları ile toplumu bilinçlendirmede aktif rol almayı önemseyen bir anlayışla hizmetini sürdürmektir.

Misyon: Kaynaştırma ve Özel Eğitim sınıflarında yararlanamayan (zeka bölümleri 50-69 arasında, Eğitilebilir-Hafif Düzeyde Öğrenme Yetersizliği olan) zihinsel Yetersizliği olan öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkilapları, Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçları;Temel İlkeleri doğrultusunda eğiti öğretim gerçekleştirmektedir. Zeka seviyesine uygun ilgi ve yetenekleri yönünde, toplumda yapabilecekleri bir iş ve mesleğin temel becerilerini kazanmalarını, kendisine ailesine ve topluma yararlı üretici bir yurttaş olarak yetişmelerini sağlamak. Sahip oldukları yeteneklerinin kapasiteleri oranında kendileri için mümkün olabilecek en üst seviyeye gelmesi ve toplum içinde kendi kendilerine yeterli olabilmelerini sağlayacak bilgi, beceri ve sosyal alışkanlıkları kazanmalarını sağlamaktır.

Başarılar: Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun programı dahilinde, Basketbol Türkiye Şampiyonluğu, Futsal Şampiyonluğu, Yüzme 50 mt serbest 2 Türkiye Şampiyonluğu

Isınma: doğalgaz
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://giresunozelegitimortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Gaziler Mh. 159 Nolu Sk. No. 15 Merkez/Giresun

Öğretim Şekli :normal

Yerleşim Yeri - gaziler mh.

Adres - Gaziler Mh. 159 Nolu Sk. No. 15 Merkez/Giresun

Ulaşım güre dolmuşları